Een bijzondere en smakelijke ovenschotel met snijbiet, zuring, tomaat en allerlei kruiden met boven en onder een laagje polenta.
Neem een stevige pan, verhit daarin een scheutje olie. Smoor de knoflook, stukjes snijbietstengel en karwijzaad een minuut of wat. Blijf wel omscheppen.
Doe de tomaten in de pan, het snijbietblad, een beetje zout, roer goed door, doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje stoven op matig vuur. Uiteindelijk moet de tomaat "afgebroken" zijn en de snijbiet gaar.
Roer de dille, zuring, sjalot en olijven erdoor. Vuur uit. En dan voorzichtig de feta.
Neem een kom, doe daarin de eieren, yoghurt, polenta, een snuf zout en de kaas. En 100 ml water. Mix goed tot een mooi beslag. Het lijkt dun, maar de polenta maakt het snel dikker.
Neem een ovenschaal. Bestrijk de boden met een laagje polentabeslag.
Verdeel de groentemassa erover.
Dek af met nog een laag polentabeslag.
Bak ca. 40 minuten op 200 ℃
Wij gebruikten fijne polenta, grover was misschien lekkerder voor de textuur.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.