Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.
Verwarm de oven voor op 200℃
Neem een ruime stevige pan (kasserol) en verhit in de olie de ui, knoflook, rode kool en wortel. Zet het vuur niet te hoog, doe er de komijn en wat peper en zout bij.
Stoof dit gedurende een minuut of tien met het deksel op de pan.
Voeg balsamico toe, schep het erdoorheen en laat afkoelen.
Meng in een kom de ricotta en de eieren en wat rozemarijn.
Bekleed een quicheschaal met het deeg. Prik wat gaten in de bodem en laat wat overtollig deeg over de rand hangen. (Dat mag straks naar binnen.)
Even blind (zonder vulling) voorbakken, kan handig zijn.
Als de kool cool is, er verbrokkelde (niet te klein) fèta door mengen. Schep dan de boel over en verdeel over de deegbodem.
Schenk het ricotta-eimengsel eroverheen, trillen en schudden helpt het goed te verdelen. Vouw nu de overhangende deegranden terug, een randje over de vulling.
Bak de quiche 25-40 minuten (afhankelijk van oven, gewoon paar keer kijken of het bruint en de vulling stevig wordt)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.