Smakelijk en snel te maken gerecht met heerlijke oesterzwammen, wat spek, peper en tijm. Kaas erdoor, klaar. Genieten!
Scheur de oesterzwammen in grove repen, verwijder evt. de stelen
Kook de pasta volgens de aanwijzingen - wat is het? Tien minuten? Okay!
Neem een ruime koekenpan of grote braadpan (kasserol) en verhit daarin wat olie. Bak de spekblokjes zachtjes uit. Bruin is goed, niet kneiterhard.
Doe de oesterzwammen en sjalot, rode peper en knof toe en schep om. Al omscheppend een minuut of vier, vijf bakken.
Schenk de room erbij en de tijm, schep nog een keer door en door. Kook in tot een mooie saus en breng die op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af (even schudden, ook de pijpjes penne moeten leeg) en doe het bij de oesterzwammensaus. Roer, met de kaas erbij, goed door.
Serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.