Oesterzwammen met spek en penne

Oesterzwammen met spek en penne

Smakelijk en snel te maken gerecht met heerlijke oesterzwammen, wat spek, peper en tijm. Kaas erdoor, klaar. Genieten!

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Ingredienten
  • 400 gr oesterzwammen (100 gr p.p.)
  • 2 st sjalotten, gesnipperd
  • wat tijm gedroogd of vers, blaadjes
  • 100-150 gr spekblokjes
  • 280 gr droge penne
  • 1 st rode of Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst of fijngehakt (kwartier voor gebruik)
  • 300 ml slagroom
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout
Bereiding
  1. Scheur de oesterzwammen in grove repen, verwijder evt. de stelen

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen – wat is het? Tien minuten? Okay!

  3. Neem een ruime koekenpan of grote braadpan (kasserol) en verhit daarin wat olie. Bak de spekblokjes zachtjes uit. Bruin is goed, niet kneiterhard.

  4. Doe de oesterzwammen en sjalot, rode peper en knof toe en schep om. Al omscheppend een minuut of vier, vijf bakken.

  5. Schenk de room erbij en de tijm, schep nog een keer door en door. Kook in tot een mooie saus en breng die op smaak met peper en zout.

  6. Giet de pasta af (even schudden, ook de pijpjes penne moeten leeg) en doe het bij de oesterzwammensaus. Roer, met de kaas erbij, goed door.

  7. Serveer!


21 juni 2021
Gisteren stonden we voor het eerst op de markt bij De Groene Afslag. Een ontzettend leuke markt met bijzondere voedselproducten. In principe vegetarisch, maar er was ook een kraam met haring en oesters. Bij het scheiden van de markt kochten we een paar bakjes oesterzwammen bij de kraam van Flynn Organics. En ja, die moeten betrekkelijk snel worden verwerkt. Dit bijvoorbeeld.

Plaats een reactie

Waardering