Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Verhit deolie in de koekenpan en bak de plakken goudbruin. Leg ze op een bord. Herhaaldit tot alle plakken gebakken zijn.
Zet het water voor de penne op. U kookt de penne terwijl u de saus maakt.
De saus: Nu moeten bijna alle courgetteplakken worden gepureerd – houd er een aantal over om de borden op te maken. Twee per bord, bijvoorbeeld. Neem een keukenmachine of een staafmixer en pureer de courgetteplakken samen met met depeterselie en een volle eetlepel of iets meer noten. Breng op smaak met peper & zout.
Als de penne al dente is (beetgaar) dan afgieten en de saus erdoor mengen.
Schep op de borden. Leg op elk bord een wat plakjes (twee) courgette en strooier wat gehakte pistachenoten over. En rijkelijk Parmezaanse kaas.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.