Penne met courgettes en pistaches

Pennette con zucchine e pistacchi

bron : Groenterecepten van de Italiaanse Osteria's
3 grote courgettes; olijfolie; 1 volle eetl pistachenote, gepeld en grof gehakt + wat extra; peper & zout; klein bosje peterselie, grof/fijn gehakt; 380 gr penne; Parmezaanse kaas, geraspt

Pasta met courgette en pistachenoten 3.jpg

4 augustus 2009
Een bijzonder simpel, snel en lekker recept.
Na de afgelopen regenperiode weer eens het courgettebed in de moestuin bezocht. Tussen veel fraaie kleine een paar joekels ontdekt. De laatste keer ongetwijfeld over het hoofd gezien. De een in de lengte in tweeën naar de kippen, die smullen ervan, in tegenstelling tot de varkens. De ander? Tja, zoetzuur maken? Of dit?
(In dit geval hebben we het over een witte courgette, die wat peervormig is. Op het breedste deel heb ik met een lepel de zaadlijsten eruit geschraapt en dan in plakken, dus halve ringen, gesneden.)
Marijke heeft wel drie keer gezegd dat ze het lekker vond. Vrijwillig. Dus dan moet het goed zijn.

Pasta met courgette en pistachenoten 1.jpg

Was de courgettes, ontdoe ze van kop en staart en snijd ze in dunne plakken. Verhit de olie in de koekenpan en bak de plakken goudbruin. Leg ze op een bord. Herhaal dit tot alle plakken gebakken zijn.
Zet het water voor de penne op. U kookt de penne terwijl u de saus maakt.
Nu moeten bijna alle courgetteplakken worden gepureerd – houd er een aantal over om de borden op te maken. Twee per bord, bijvoorbeeld.
Neem een keukenmachine of een staafmixer en pureer de courgetteplakken met de peterselie en de volle eetlepel noten. Breng op smaak met peper & zout.
Als de penne al dente is (beetgaar) dan afgieten en de saus erdoor mengen. Schep op de borden. Leg op elk bord een wat plakjes (twee) courgette en strooi er wat gehakte pistachenoten over. En rijkelijk Parmezaanse kaas.

OPMERKINGEN
De enige opmerking die ik heb is al verwerkt  in de tekst. Het kookboek kookt de penne na het pureren van de saus. Dat kan sneller!

 

Plaats een reactie