Penne met courgettes en pistaches

Pennette con zucchine e pistacchi
Kooktijd
30 min
 

Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: Groenterecepten van de Italiaanse Osteria’s
Ingredienten
 • 3 st grote courgettes, in plakken van 3 à 5 mm gebruik een mandoline
 • 2-3 eetl pistache noten, gepeld en grof gehakt
 • klein bosje peterselie alleen de platte is echte peterselie!
 • 380 gr droge penne
 • olijfolie
 • peper & zout
 • Parmezaanse kaas fijn geraspt
Bereiding
 1. Verhit deolie in de koekenpan en bak de plakken goudbruin. Leg ze op een bord. Herhaaldit tot alle plakken gebakken zijn.

 2. Zet het water voor de penne op. U kookt de penne terwijl u de saus maakt.

 3. De saus: Nu moeten bijna alle courgetteplakken worden gepureerd – houd er een aantal over om de borden op te maken. Twee per bord, bijvoorbeeld. Neem een keukenmachine of een staafmixer en pureer de courgetteplakken samen met met depeterselie en een volle eetlepel of iets meer noten. Breng op smaak met peper & zout.

 4. Als de penne al dente is (beetgaar) dan afgieten en de saus erdoor mengen.

 5. Schep op de borden. Leg op elk bord een wat plakjes (twee) courgette en strooier wat gehakte pistachenoten over. En rijkelijk Parmezaanse kaas.


4 augustus 2009
Een bijzonder simpel, snel en lekker recept.
Na de afgelopen regenperiode weer eens het courgettebed in de moestuin bezocht. Tussen veel fraaie kleine een paar joekels ontdekt. De laatste keer ongetwijfeld over het hoofd gezien. De een in de lengte in tweeën naar de kippen, die smullen ervan, in tegenstelling tot de varkens. De ander? Tja, zoetzuur maken? Of dit?
(In dit geval hebben we het over een witte courgette, die wat peervormig is. Op het breedste deel heb ik met een lepel de zaadlijsten eruit geschraapt en dan in plakken, dus halve ringen, gesneden.)
Marijke heeft wel drie keer gezegd dat ze het lekker vond. Vrijwillig. Dus dan moet het goed zijn.

27 juli 2021
Anno dit jaar koken we weer “oude” recepten om ze meteen in de nieuwe lay-out te gieten en met grotere foto’s. Hierboven staan de foto’s die in 2009 zijn genomen, hieronder 2021. En het is nog steeds zeer smakelijk, vindt Marijke.

Bak de plakken goudgeel
Uitvoering 2021 met volkoren penne


Plaats een reactie

Waardering