Een o zo smakelijk en betrekkelijk snel en eenvoudig te maken Aziatische spitskoolbereiding. Met witte vis of grote garnalen.
Verwijder de harde stronk uit de spitskool (eerst in tweeen of vieren delen) en snijd de kool in repen. (Wij hadden spitskool over van het maken van zuurkool, dus dunne repen.)
Verwarm in de wok een scheut olie en fruit de ui, knoflook en gember enige minuten. Dus omscheppen.
Doe de spitskool erbij en schep flink om. Bak een paar minuten, de spitskool zal enigermate slinken. Blijf omscheppen.
Doe de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat enige minuten sudderen.
Breng op smaak met de Thaise vissaus en eventueel peper uit de molen.
Schep de koriander erdoor - of strooi eroverheen
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.