Roergebakken spitskool met kokos

Roergebakken spitskool met kokos
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
15 min
 

Een o zo smakelijk en betrekkelijk snel en eenvoudig te maken Aziatische spitskoolbereiding. Met witte vis of grote garnalen.

Gang: Hoofdegerecht
Keuken: Aziatisch
Voor: 4 Personen
Auteur: Onbekend – of toch uit de Keuken van MergenMetz?
Ingredienten
  • 800 gr spitskool, dun gesneden
  • 1 st rode peper of jalapenño peper, fijn gesneden incl. zaden en zaadlijst
  • 1 st grote ui, gesnipperd
  • 2-3 tenen knoflook, geperst (kwartier voor het de pan in gaat)
  • 3 cm gemberwortel, fijngesneden of geraspt
  • scheut Thaise vissaus
  • peper uit de molen
  • 2 eetl verse koriander, blad grof gehakt
  • rijst
  • scheut arachide- of andere heetbakolie
Bereiding
  1. Verwijder de harde stronk uit de spitskool (eerst in tweeen of vieren delen) en snijd de kool in repen. (Wij hadden spitskool over van het maken van zuurkool, dus dunne repen.)

  2. Verwarm in de wok een scheut olie en fruit de ui, knoflook en gember enige minuten. Dus omscheppen.

  3. Doe de spitskool erbij en schep flink om. Bak een paar minuten, de spitskool zal enigermate slinken. Blijf omscheppen.

  4. Doe de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat enige minuten sudderen.

  5. Breng op smaak met de Thaise vissaus en eventueel peper uit de molen.

  6. Schep de koriander erdoor – of strooi eroverheen


Waar is de koriander?
Oeps, vergeten, hier is de koriander!

19 juli 2005
De laatste spitskool uit de moestuin. Met bulgur, gekookt in groentebouillon en vegetarische schijven. Verrassend. Kan lekker zijn met een stuk witvis.

4 juli 2007
De laatste spitskool (Hispi F1) uit de moestuin. Hispi leverde ons een trauma, scheurt vrij snel. Dus na die tijd niet meer geteeld. Met witte rijst en gestoomde kabeljauwfilet. Super.

28 augustus 2021
We hadden donderdag zuurkool gemaakt en teveel kool voor het kleine vat en te weinig voor het grote vat. Dus iets van 1,5 kg fijn gesneden kool over. We aten donderdagavond dus al pasta met spitskool. En nu, zaterdag, dit recept, dat nog geheel in oude stijl, zonder foto’s op de website bungelde. Dus nu flink opgefrist. En veertien jaar later nog steeds smakelijk 🙂
Gegeten met bruine basmatirijst en grote garnalen.

1 gedachte over “Roergebakken spitskool met kokos”

Plaats een reactie

Waardering