Een stevige Spaanse boerensoep met Nederlandse kievitsbonen (of Italiaanse fagioli borlotti), boudin noir en chorizo. Zeer smakelijk
Als je gedroogde bonen gebruikt, neem dan pakweg 250-300 gram, laat ze een nacht in koud water staan en kook ze dan een uurtje. Ze hoeven dan niet gaar te zijn, er wordt straks nog meer gekookt.
Doe bonen, chorizo, ui, knoflook, saffraan en paprikapoeder in een pan, zet het geheel net onder water. Breng aan de kook, en laat het een half uur sudderen.
Voeg bloedworst toe. Laat geheel nog 15 minuten doorsudderen. Zijn de bonen gaar? Dan klaar en serveer met een homp brood.
In tegenstelling tot de fabada uit 1080 Recepten, zijn hier weggelaten: varkensoor, varkenspoot, buikspek en de ham.
Kan ook gemaakt worden met (grote) witte bonen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.