Simpel. Anders en zeer smakelijk. Scorzonera is Italiaans. Pappardelle of tagliatelle ook. Dus de Italiaanse keuken met wintergroente.
Kook de schorseneerstukjes in een minuut of tien beetgaar. Blijf erbij, het garen gaat opeens heel snel (en zie opmerking 2). Afgieten en goed uit laten lekken ("drogen").
Breek de walnoten in grove stukken – kapot knijpen – en rooster ze in een droge koekenpan. Ook hier: blijf erbij, want opeens zijn ze zwart.
Kook de pappardelle in de aangegeven kooktijd.
Ondertussen bak je de schorseneerstukjes in een pan met wat olie en/of boter. Ook met olie worden ze wat bruin.
Doe er wat room door en de piment (er staat 2 theelepels, maar doe het naar smaak) en de citroenrasp. Zout naar smaak.
Roer de gare pappardelle (of tagliatelle) er door en ook de walnoten.
Schep op de borden. Bestrooi met wat peterselie.
1. We hebben het recept van Okke's site wat aangepast. Hij had hazelnoten, in het geweldige boek Smaakvrienden Groenten staat de walnoot bij schorseneren als boezemvriend. Okke heeft sinaasappel, wij citroen.
2. Omdat we schorseneren uit eigen tuin hebben, varieert de dikte. We gooien de dikkere stukken eerst in het kokende water en kort daarna de rest.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.