Pappardelle met schorseneren

1 kg schorseneren, geschild en in stukjes van pakweg 4 cm; handje walnoten; scheut room; 500 gr pappardelle (of tagliatelle); hand peterselie, blad grof gehakt; 2 theel piment; rasp van 1 citroen; scheut olijfolie en/of klont boter/ghee; zout

Over het schillen van schorseneren leest u hier (iets naar beneden scrollen).

Kook de schorseneerstukjes in een minuut of tien beetgaar. Blijf erbij, het garen gaat opeens heel snel (en zie opmerking 2). Afgieten en goed uit laten lekken ("drogen").

Pappardelle met schorseneren.jpg

Breek de walnoten in grove stukken – kapot knijpen – en rooster ze in een droge koekenpan. Ook hier: blijf erbij, want opeens zijn ze zwart.

Kook de pappardelle in de aangegeven kooktijd.
Ondertussen bakt u de schorseneerstukjes in een pan met wat olie en/of boter. Ook met olie worden ze wat bruin. Doe er wat room door en de piment (er staat 2 theelepels, maar doe het naar smaak) en de citroenrasp. Zout naar smaak.
Roer de gare pappardelle (of tagliatelle) er door en ook de walnoten. Schep op de borden. Bestrooi met wat peterselie.

12 januari 2013
We hebben met dit gerecht gescoord. Niet alleen omdat Rola heel erg van pasta houdt – ze rent zich rot en we weten het van onze kinderen: sporters houden van pasta – maar ook nog eens omdat het bijzonder en bijzonder smakelijk is. Pasta anders, zou je haast zeggen.

OPMERKINGEN
1.   We hebben het recept van Okke's site wat aangepast. Hij had hazelnoten, in Smaakvrienden Groenten staat de walnoot bij schorseneren als boezemvriend. Hij heeft sinaasappel, wij citroen.
2.   Omdat we schorseneren uit eigen tuin hebben, varieert de dikte. We gooien de dikkere stukken eerst in het kokende water en kort daarna de rest.

Plaats een reactie