Een goddelijk gerecht met de juiste ingrediënten simpel te maken en o zo smaakvol. En al helemaal voor de moestuinier met tomaten en courgettes.
Snijd de tomaten met een goed (tomaten-)mes in dunne plakken, ook iets van ½ cm. Leg ze terzijde.
Neem een steelpan en doe daarin al een fikse scheut olijfolie. En doe daar alvast de knoflookplakjes in. Straks gaan we dat verhitten.
Neem een ruime koekenpan, verhit daarin een scheut olie en bak een zwik courgetteplakken om en om goudbruin.
Drapeer een aantal plakken tomaat op de borden. En leg daarop hete courgetteplakken.
Herhaal dat tot tomatenplakken en courgetteplakken op zijn. Dus laagsgewijs opbouwen. Geen torentje, maar gewoon wat gespreid over elkaar draperen.
Verhit de olie met de knoflook. Als de knof begint te kleuren, vuur uit. We willen geen bruine knoflook.
Iets laten afkoelen en er een scheut sherryazijn door doen. Roeren en even proeven. Desnoods iets meer azijn.
Schep wat van de azijn over de borden.
Strooi er wat peterselie over.
Serveer!
Het is een beetje om het even hoeveel je maakt. Misschien is één iets te grote courgette genoeg voor twee personen. En wil je het als hoofdgerecht of bijgerecht. Eigenlijk kan er niets misgaan met verhoudingen. Als het maar een beetje in balans is. Dus niet een plakje tomaat en een berg courgettes. Of andersom.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.