Een verrassend lekkere en aparte salade, warm of bijna koud, van een korte pasta met shiitake, knoflook, gember en radicchio. En een bijzondere dressing
Maak de shiitakes schoon: verwijder het steelte en borstel ze (met een keukenpapier) schoon. Snijd ze in repen en als de groter zijn, halve repen.
Snijd de radicchio-krop in de lengte door. En de helften nog een keer. Snij de kwarten in repen van pakweg een cm of twee breed. Eventueel wassen en droogslingeren.
Maak een dressing van de rode wijnazijn, mosterd en sojasaus.
Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de aangegeven tijd. Afgieten, koud afspoelen wegzetten en uit laten lekken. En paralell hieraan:
Neem een wok, verhit daarin de olijfolie en één eetlepel roomboter of ghee.
Bak de shiitakes gedurende een minuut of vijf, tot ze een beetje bruin worden.
Doe de knof en gember erbij. Roerbak nog een minuut. En dan de rasicchio.
Roerbak tot de radicchio voldoende is geslonken. Vuur uit.
(De pasta moet nu wel klaar zijn.)
Doe de pasta bij het shiitake-radicchiomengsel. Schep goed door. Doe de dressing door. Schep nog een keer helemaal goed door.
Deze salade die heet tot lauw kan zijn, op de borden doen. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en serveer.
Een recept op het Internet vormde de basis voor dit recept. Daarin werden ook nog sojabonen (edamame) door de salade gemengd. En die werkten met driekwart ordinaire champignons en een beetje shiitake. Foei. Dan moet je het niet een salade met shiitakes noemen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.