Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Wortels met yoghurt en granaatappelpitten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Turks
Voorbereiding
10
minuten
Kooktijd
20
minuten
Totaal
1
uur
Voor
4
Personen
Auteur
Volkskrant, 1e helft mei 2007
Ingredienten
2
winter
wortels
of ca. 16 dunnere zomerwortels
bospeen - totaal pakweg 500 gr;
30
blaadjes verse munt;
½
l
Turkse yoghurt;
1
teen
knoflook
uit de knijper;
2
eetl olijfolie;
peper & zout;
optie: zaden/pitjes van 1 granaatappel
Bereiding
Snijd de wortels met de
mandoline
tot fijne repen. Of de bospeen in dunne plakjes.
Rol de muntblaadjes op en snijd ze tot fijne reepjes.
Roer wortel, een deel van de yoghurt, munt, knoflook en olie door elkaar. Naar eigen oordeel meer yoghurt erbij doen.
Breng op smaak met peper & zout.
Strooi de granaatappelzaden erover.
Opmerkingen
Goed bij gebakken of geroosterd vlees.
Toch maar winterpenen op de mandoline in reepjes maken. Dat moet nog lekkerder zijn. Maar ja… winterpeen in juli?