Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pastinaakstamppot
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Voorbereiding
23
minuten
Kooktijd
20
minuten
Totaal
43
minuten
Voor
4
personen
Auteur
Keuken van MergenMetz
Ingredienten
500
gr
pastinaken
450 gr schoon, in brokken;
250
gr
kruimige
aardappelen
geschild en in brokken;
bosje rozemarijn;
3
tenen
knoflook
geperst;
water of groentenbouillon;
peper en zout naar smaak
Bereiding
De knoflook een kwartier tevoren persen, dan worden de meeste gezonde stoffen aangemaakt. Aldus
dit boek
;
Breng de stukken pastinaak en aardappel in een laag water of groentebouillon aan de kook. Doe meteen de rozemarijntakjes erbij.
Als het na pakweg een kwartier gaar is, neem de steeltjes van de rozemarijn eruit en afgieten. Bewaar wat kookvocht.
Stamp het geheel tot een puree. Meng de knoflook erdoorheen. Als het geheel te droog is een pietsie kookvocht erdoor mengen. (Het is al snel teveel.)
Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Opmerkingen
Wij aten het met een paar plakken
gebakken schapenlever
.
In plaats van rozemarijn kunnen ook een of meer laurierbladen worden meegekookt.