Er zijn weinig recepten met louter rucola (raket) als groente. Dit is een verdraaid lekkere. En met zwarte olijven en citroenricotta.
Haal de lange, ietwat te dikke stelen van de rucola en doe die weg. Was de groente en laat het goed uitlekken of draai het droog in een slazwieper.
Scheur de rucola in kleinere stukken. (Een handvol twee of drie keer scheuren.)
Rasp de schil van de citroen, of trek er met een zesteur over. Eventueel de rasp kleiner snijden. Meng de citroenrasp met de ricotta en met een ietsepietsie zout en wat peper uit de molen. Zet weg.
Breng water aan de kook voor de spaghetti.
Hak de ansjovisfilets een beetje fijn. Doe een fikse scheut olijfolie in een kom, meng daarin de ansjovis, olijven, knoflook en rucola. Dit moet een kwartiertje staan.
Kook de pasta. Neem een lepel of twee kookwater en verdun daarmee de ricotta. Niet tè dun.
Als de pasta gaar is: afgieten in een zeef en even goed laten uitlekken. Roer dan de pasta in de kom door de rucola-met-de-rest.
Schep de pasta op de borden. Leg er een eetlepel citroenricotta op. En smullen maar!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.