Zeer smaakvolle stoof van varkensvlees in een dikke saus van gemalen amandelen. Helemaal Spaans.... uh... sorry, Catelaans
De olie in een stevige pan, een kasserol (gietijzeren pan) verwarmen
en de uisnippers fruiten op laag vuur. Dat duurt een minuut of twintig,
dan zijn ze goudbruin.
Tomatenpuree erdoor roeren.
En vervolgens vlees, wijn, water, bouillonblokjes, laurier en tijm. Het deksel op de pan en sudderen tot het gaar is. Dat kan wel een uur of twee duren.
Pik een soeplepel stoofvocht en pureer de amandelen, peterselie en knoflook
ermee met een staafmixer. Goed pureren. En speel wat met stoofvocht en
pureersel: het moet niet te dik zijn en ook niet “soep”. Het moet straks
mooi aan het vlees kleven.
Meng de amandelmassanu met het vlees en stoof nog eventjes. Meng er nog een handje amandelen door.
1. Volgens Onno eerst alles stoven en dan “afgieten” en het vocht bewaren om (een deel) ervan te gebruiken voor het pureren. Wij hebben ondertussen gepureerd en later de rest van het stoofvocht afgegoten. Maakt niet uit.
2. Wij hebben de vrijheid genomen er nog een handje witte amandelen door te mengen. Dus dat is onze toevoeging aan het recept.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.