Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Kook de bieten. Dat duurt 40 minuten tot een (goed) uur, afhankelijk van de grootte van de bieten. Afgieten en pellen. Snijd in brokken en pureer het. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt. En vermijdt dat het water bij de chocola komt. Laat de boter er meteen bij smelten. Roer regelmatig en houdt de temperatuur in de gaten. Op een gegeven moment gewoon het vuur uit doen.
Zeef de bloem boven een ruime kom. Meng de suiker, bakpoeder en baking soda erdoor.
Scheidt de eieren, dus vijf eigelen en vijf eiwitten. Klop de eiwitten stijf.
Klop de eigelen los en meng het door de chocolade - het kan een beetje klonteren.
Meng de bietenmassa door de chocolade. Een mixer helpt daarbij. En meng het dan met de bloem in de grote kom.
Tenslotte het eiwit er doorheen spatelen.
Giet het geheel in de bakvorm en bak het 33 minuten - 40 minuten op 180° C
Er komt een mooi opgebolde cake uit de oven die bij het afkoelen weer wat inzakt.
Snijd er dikke plakken van, bestrijk met crème fraîche en bestrooi met maanzaad.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.