Bricks zijn een noordafrikaans c.q. Arabische specialiteit. Groenten of vis of ccombinaties van het een en ander in een dun deeglaagje en dan gefrituurd.
Scheutje olie in een stevige pan (kasserol) en smoor de ui glazig.
Doe de zuurkool erbij, schep even om en dan het glas witte wijn. Het deksel op de pan, vuur laag en een half uur laten smoren/stoven.
Op het laatst de preiringetjes erbij doen en nog eens doorscheppen. Nog even laten stoven.
Ondertussen kook je de pastinaak. Gaar? Afgieten en goed uit laten lekken.
Stamp zuurkool en pastinaak door elkaar. En laat het maar wat afkoelen.
Als het lauwwarm is wat gemalen peper, peterselie en koriander erdoor mengen.
Neem twee brick-vellen. Snijd er een wat kleiner en leg die op de grote.
Leg in het midden een of twee scheppen zuurkool.
Druk een kuiltje in de zuurkool en tik er een eitje in.
Vouw de brick voorzichtig dicht. Het ei moet heel blijven.
Eerst in de lengte en dan overdwars de flappen erop.
Doe dit voor alle bricks, d.w.z. tot de zuurkool op is :-)
Klop het ene ei los. Bestrijk de bricks met wat ei.
Neem een of twee grote koekenpannen. Giet er een redelijke laag olie in. Verhit het goed, want eigenlijk ga je er min of meer in frituren. Test evenueel even met een stukje brickdeeg.
Bak de bricks om en om goudgeel. Niet al te lang, de grap is dat het eigeel zacht blijft,
Serveer het met een flinke dot harissa(-saus)
Judith heeft er stiekem toch nog een aardappel door gedaan.
Wij hadden veel gasten, veel bricks die dus even warm gehouden moesten worden. Eigeel was niet meer zacht. Wat de pret niet minder maakte :-)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.