Frisse salade met koolrabi, peultjes en lupinebonen.
De koolrabi eerst schillen en daarna snijden, dit gaat het makkelijkst met een mandoline.
De peultjes maakt u schoon en blancheert ze een halve minuut of korter in kokend water – daarna meteen in een bak koud water overhevelen. In een zeef of vergiet laten uitlekken.
De pompoenpitten poft u in een koekenpan met een scheutje olie. Niet laten aanbranden, maar ze worden mooi bol en lekker. Uit de koekenpan scheppen op keukenpapier om te ontvetten. Af laten koelen.
De lupinebonen zitten (vermoedelijk) in licht gezouten water. Spoel ze even af. In Spanje en Portugal zetten ze het in een bar zo op tafel als snack.
En daarna mengt u alles, dus ook de lupinebonen. Klaar. Wij aten het met wat gekookte bulgur.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.