Betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk gerecht van nieren, ui, knoflook en gekookte en gesneden artisjokharten.
Wij hebben artisjokharten uit pot, in olie met wat citroen. We openen twee potten en laten die goed uitlekken in een zeef.
Snijd de artisjokharten grof, een keer of twee, misschien drie.
Neem een stevige pan en verwarm daarin op matig vuur wat olijfolie. Smoor de ui.
Als de ui glazig is, de lamsnieren en knoflook erbij doen. Omscheppen en even roerbakken. Afblussen met een scheut witte wijn. (De nieren hebben we niet drooggedept, zodat de massa nu, met de wijn, wat vochtig is.)
Houd het deksel van de pan en schep regelmatig om. Na een minuut of vijf even een stuk nier eruit prikken en insnijden om te zien of het nog rood is van binnen. Oordeel zelf.
Doe uiteindelijk de artisjokharten erbij schep om en laat nog wat doorgaren.
Met een snufje zout en peper uit de molen op smaak brengen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.