Betrekkelijk eenvoudig gerecht van vooraf ietwat gestoofde witlof, gemengd met garnalen en bedekt met wat kaas. En dat onder de grill. Jummmm
Neem een ruime koekenpan, smelt de boter en smoor daarin de witlof. Schep regelmatig om en niet te lang.
Doe de room erbij, nootmuskaat,peper & zout en de citroensap,. Meng goed. Als de witlo(o)f begint te garen, stoppen.
Laat een beetje afkoelen. Meng de garnalen en wat van de geraspte kaas erdoor en dan de losgeklopte eidooiers.
Beboter een ovenschaal en schep de massa er in. Strijk glad.
(Wij zetten de schaal eerst een minuut of zes in de oven op 180 graden.)
Meng de rest van de geraspte kaas met het broodkruim en verdeel dat over de schotel
Zet de schaal dan onder de bovengrill en laat het mooi bruin worden.
Het is een beetje inschatten. Hoe gaar wil je het hebben. Stollen de eidooiers (?) of laat je het vochtig. Maar eigenlijk kan je het niet fout doen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.