Radicchio en 'nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Verwarm een scheutje olijfolie in een stevige pan (kasserol). Smoor daarin de sjalot glazig.
Doe de rijst erbij, draai het vuur hoog en schep goed om, zodat de rijst door de olie als het ware wordt gecoat.
Blus met een scheut droge witte wijn, vuur laag en wijn laten verdampen
Giet er een (niet al te grote) hoeveelheid bouillon bij, vuur laag, roer het door.
Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, weer wat bouillon erbij, enz.
Na een minuut of tien de radicchio en nduja erdoor roeren.
Als de rijst gaar is, vuur uit en de kaas erdoor roeren.
Laat de risotto met radicchio en nduja een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Schep op de borden en strooi er een beetje ragfijn gesneden radicchio over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.