Rumbledethumps schijnt een Schots recept te zijn van een ovenschotel met aardappelpuree, witte kool en een toplaag met broodkruim en kaas. Erg lekker!
Kook de aardappelen gaar. Afgieten, stampen met scheut room smeuïg maken en er wat peper over malen. (Als je per se zout wilt, doe je dat erbij, maar voor ons hoeft het niet. Minder zout is beter.)
Neem een stevige pan, verhit op middelhoog vuur een scheut(je) olie en een eetlepel. Doe de kool en de ui erin. Maal er wat peper over en doe er wat zout bij (nu wel, het helpt de kool te verzachten doordat zout vocht onttrekt). Laat tien minuten stoven, maar schep regelmatig om, anders bakt het aan de bodem van de pan.
Verwarm de oven voor op 180℃
Als de kool gaar en lichtbruinig is, meng het met de aardappelpuree, nog een scheut room, mosterd en de bieslook.
Schep alles over in een ovenschaal. Strijk mooi glad.
In een aparte kom meng je de kaas, paneermeel of panko, tijm en salie. Spreid dit over de schaal. Leg er dan een stuk of acht snippers boter op.
Zet in de oven en haal het er 20 minuten later uit. Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.