Heel anders en ook erg smakelijk is deze salade met komkommer, oesterzwammen en aardappelen. En een puike dressing.
Kook de aardappelen een minuut of 16. Tot ze gaar beginnen te worden. Afgieten en in een zeef of vergiet uit laten dampen en afkoelen.
Bak in een voldoende ruime koekenpan de oesterzwammen in wat olie. Als ze gaar worden/gebruind geraken, bestrooien met wat kaas. Dan vuur uit en de oesterzwammen op een bord laten afkoelen.
Maak de dressing: meng tahin, mosterd, kappertjes en 1 of 2 eetlepels kaas met de citroenrasp, wat citroensap, een scheutje olie. En dan met wat koud water mengen, zodat het een voldoende vloeibare dressing is. Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
Verhit in (dezelfde) koekenpan wat olie. Leg de halve aardappelen met het snijvlak op een bord of plank en druk met de zijkant van een keukenmes op de bolle punt. Een beetje stevig mag wel, het hoort wat platter te worden, schil scheurt en zo. (Niet helemaal geplet.)
Bak deze nu 'smashed' aardappelen in de olie. Als de lekker bruin zijn, uit de pan en op een bord laten afkoelen.
Meng in een grote kom de slablaadjes (evt. in de lengte gescheurd) met de komkommerplakken en de dressing. Meng goed.
Verdeel de sla over de borden, leg er wat gebakken oesterzwam op en drapeer een stuk of vier halve aardappelen eromheen.
Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.