Schorseneren met ham is een ovenschotel van stukjes schorseneer in een hamsaus, onder een dek van geraspte kaas. Dat klinkt niet alleen lekker, het is ook lekker!
Kook de stukjes schorseneer beetgaar. Ze mogen niet te zacht zijn. Giet af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200℃
Snijd de gekookte ham in reepjes en bak ze zachtjes, met de sjalotsnippers en knfolook, in een koekenpan met een klontje boter. Blus af met de room en breng op smaak met groentebouillon, zout en peper.
Meng de peterselie door de saus.
Neem een ovenschaal. Leg de schorseneren erin. Giet de hamsaus erover en bestrooi met de kaas.
Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.