Een rol van (blader)deeg, gevuld met in dunne reepjes gesneden savooiekool en gerookte scamorza. En dat is heel erg lekker!
Meng de pompoenpitpoeder met de ½ theel oregano en de olie.
Leg de bloem in een hoopje op een werkblad. Maak er een kuiltje in en doe de pompoenolie, een snufje zout en voldoende water in. Meng het tot een mooi homogeen deeg. Dek het af met een doek en laat het minstens 40 minuten rusten.
Kook de savooiekool in een beetje water. Een minuut of tien. Giet in een vergiet, laat wat afkoelen, knijp het goed uit (bijvoorbeeld in een theekdoek, vier punten bij elkaar, aandraaien en heel hard knijpen). Hak grof.
Roosterde korianderzaadjes kort in een pannetje. Stamp ze vervolgens fijn met vijzel, Meng ze met 2 eetlepels olijfolie en de citroenschil.
Meng dit met de kool.
Voeg de scamorza toe. Meng goed. Eventueel, naar smaak, wat zout erbij.
Verwarm de oven voor op 180℃
Rol het deeg dun uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 20 cm. Verdeel de vulling erover. Houd de rand vrij en aan de andere kant voldoende vrij om eroverheen te leggen. Gebruik wat ei voor een plakstrook, vouw/sla het om/ rol het om en vouw de uiteinden ook dicht. Zo krijg je een gesloten rol. (Houd rekening met de maat van de bakplaat!)
Leg het deeg voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met het geklopte ei en de resterende oregano.
Bak pakweg 25 minuten in de oven. Laat het daarna 10 minuten op kamertemperatuur rusten voordat je het in plakjes serveert.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.