Spaghetti met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal. De een beweert dat het uit de plaats Amatrice komt, waar spek, tomaten en peper het hele jaar door rijkelijk beschikbaar zijn, de ander zegt uit Orvieto. Beide plaatsen liggen bij Rome.
Doe een scheutje olijfolie in een stevige pan (kasserol of koekenpan) en bak de spekjes wat uit. Neem uit de pan en vet/olie wegdoen.
Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Doe de knoflook erbij, even omscheppen, en dan de tomaten. Omscheppen.
Glas droge witte wijn erbij, de rode peper en de eetlepel balsamico. Laat maar een tijdje op laag vuur sudderen.
Op het laatst de peterselie erdoor scheppen.
Ondertussen kook je de pasta. Afgieten en met de saus mengen. Opscheppen, kaas erover en eet!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.