Een zeer eenvoudig en smakelijk gerecht uit de Italiaanse keuken: pasta (spaghetti) met sla. En pijnboompitten. En tomatensaus.
Sla wassen, uit laten lekken en in reepjes snijden.
Smoor de ui alvast een beetje in een ruime, stevige pan (of wok) met wat olijfolie. Voeg hier de ansjovis en de pijnboompitten aan toe. Bak het geheel een paar minuten, tot het wat bruint.
Voeg de sla toe en roerbak tot het zacht is.
Giet de tomatensaus erbij, breng op smaak met wat (gescheurde) blaadjes basilicum, zout en peper.
Doe het deksel op de pan en laat het nog ongeveer 20 minuten stoven. Roer af en toe.
Ondertussen kook je de spaghetti (minuut of 10?). Giet af en breng over in de pan met de saus. Meng goed.
Laat 1 à 2 minuten op smaak komen en haal van het vuur.
Schep lekker heet op de borden en strooi er vers geraspte Parmezaanse kaas over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.