Een werkelijk verrukkelijk Italiaans gerecht: heerlijke beetgare sperziebonen in een volle tomatensaus van verse, rijpe tomaten en basilicum.
Neem een kasserol (ruime, stevige pan). Fruit de ui in de olijfolie tot ze geel glazig is.
Voeg de sperziebonen toe en roerbak het geheel tot ze goed met de olie en ui zijn bedekt.
Doe het vuur laag. Knijp de tomaten met de handen boven de pan fijn.
Scheur of snij de basilicumbladen grof. Schep ze er doorheen.
Doe het deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn. Af en toe omscheppen.
Doe het geheel in een schaal. Kan heet of lauw worden gegeten.
Uit ervaring kunnen we zeggen dat aardappel en ook sperziebonen slecht garen in tomatensaus. Wij koken de sperziebonen dus voor en maken de tomatensaus waar we de bonen aan toevoegen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.