Stamppot rode kool is een klassiek gerecht dat niet mag ontbreken. Rode kool, appel en aardappelen en de nodige kruiderij maken een heerlijke winterse pot. Eventueel met (vegetarische) worst.
Neem een ruime pan. Verhit daarin de olijfolie en bak de gesnipperde ui al roerend glazig.
Doe de kool erbij, water, appelstukjes, laurier, foelie, kruidnagelen. Schep goed om en stoof gedurende pakweg 20-30 minuten. Te gaar is niet lekker (vinden wij).
Doe tegen het einde van de stooftijd de azijn en honing erbij.
Kook parallel de aardappelen
Als de aardappels gaar zijn, deze afgieten en stampen.
Uit de pan rode kool de laurierblaadjes, zo mogelijk de kruidnagelen vissen. De foelie zal wel niet terug te vinden zijn.
Meng de aardappelpuree met de kool. Klaar.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.