Dit is een zeer smakelijke en makkelijk te maken stoofpot met als hoofdingrediënt, die mooie oranje pompoen. Hokkaido of uchiki kuri. Op een of andere manier balanceren de smaken perfect en dat smaakt naar meer!
Fruit de uiringen, tegelijk met de bleekselderij, in wat olie.
Voeg na enkele minuten de pompoenblokjes en het water toe. Maal er peper over en voeg wat zout toe. Schep om en laat even stoven. Misschien het deksel een tijdje op de pan houden. (Er mag uiteindelijk best wel water verdampen.)
Schep tussendoor af en toe om, opdat de pompoenblokjes allemaal ongeveer even beetgaar worden..
Doe de tomaatstukjes erbij, schep weer goed door. Laat een minuut of wat doorstoven en doe dan de vis en garnalen erbij.
Als de vis gaar is - garnalen zijn immers al aan boord gekookt - op smaak brengen met misschien nog wat peper en zout. Serveer met rijst.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.