Dhansak is een soort linzencurry van de Indiaase Parsi. En dit is heel erg lekker: met suikermaïs, tomaten, mangochutney en vers korianderblad. Smullen!
Spoel de rode linzen goed. Zet een pan water op en kook ze op laag vuur een minuut of dertig. Afgieten en uit laten lekken.
Zet een pan water op, breng het aan de kook en kook de stukken maïskolf een minuut of vijf. Afgieten. Uit laten lekken.
In een kasserol (gietijzeren pan) wat olijfolie doen en de ui en knoflook zachtjes smoren, tot ze mooi glazig-gaar zijn.
Dan de kerriepoeder en fijngehakte rode peper erdoor doen en een paar minuten roerbakken.
Vervolgens de tomaten en de uitgelekte maiskolven.
Roer en schep om en na een paar minuten de limoensap, linzen en mangochutney erdoor doen. Schep goed om.
Als het te droog wordt, wat water erbij (of afgietwater van de linzen die je toevallig hebt bewaard).
Breng op smaak met een beetje zout. Vuur uit en het korianderblad erdoor scheppen.
Eet met brood. Of zoals ze in India doen: naan.
1. Ten aanzien van het oorspronkelijke recept heb ik ananassap weggelaten, citroen vervangen door limoen en de hoeveelheden kerriepoeder en mangochutney flink opgekrikt.
2. Qua tomaat hebben we stakeless erin gedaan. Fikse en zeer smaakvolle tomaten, die dus ook veel vocht bevatten. We hoefden echt geen water toe te voegen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.