Pasta met tamme kastanjes? Dat kan. Dit is een uiterst simpel en zeer smakelijk recept voor tagliatelle of een andere langdradige pasta met spek, salie en tamme kastanjes.
Verwarm de oven voor op180℃, leg de kastanjes op een ovenschaal en bak deze gedurende 20 minuten in de oven.
Iets daarna neem je een koekenpan, bij voorkeur met anti-aanbaklaag, en bakt de spekjes op middelhoog vuur uit.
Zet een ruime pan met voldoende water op, om zo meteen de pasta te koken.
Doe de pasta in het kokende water - kooktijd? 8 minuten?
Doe de knoflook erbij, roer even door, als het begint te geuren de witte wijn erbij doen, doorroeren en pakweg 3 minuten laten inkoken.
Doe dan de slagroom en salie erbij. Roer door en laat een minuut of 5 op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Tamme kastanjes klaar? Haal ze uit de oven en snijd ze doormidden. Ze zijn aan de buitenkant heerlijk knapperig.
Giet de pasta af en roer het door de romige saus in de koekenpan.
Doe de gehalveerde kastanjes erbij, roer goed door en laat even doorwarmen.
Verdeel het over vier borden, strooi er wat kaas over en wat gebrokkelde gefrituurde salie.
Serveer en geniet.
Hoe je kastanjes het best kunt pellen, lees je hier
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.