Vegetarisch gerecht van snijbiet met tempé in een saus van pindakaas en kokosmelk. Erg smakelijk.
Kook de rijst naar de aanwijzingen op het pak (meestal iets van 40 minuten). En onderwijl doet u de rest.
Een blok tempé in reepjes snijden is horizontaal doormidden en dan de twee plakken in de lengte doormidden. Vervolgens reepjes van ½ tot 1 cm breed snijden.
Neem (naast de pan rijst die inmiddels op het vuur staat) twee stevige pannen bijv. een pan en een wok.
In de ene een lekkere scheut olie doen en op betrekkelijk hoog vuur de reepjes tempé mooi bruin bakken
vuur laag en de ui en knoflook erbij. vuur laag en de ui en knoflook erbij
Dan de kokosmelk en lepels pindakaas erdoor roeren.
Terwijl dit kookt, wokt u in de andere pan het snijbietblad klein, d.w.z. het slinkt.
Schep dit over in het kokosmelkmengsel. Goed doorscheppen en op smaak brengen met en of twee theelepels sambal (naar keus – wij namen sambal manis).
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.