Minestra di risi e suca is een smakelijke, authentieke pompoensoep; heerlijk in de herfst en snel en gemakkelijk te maken. Het kan in één pan kan worden bereid. Perfect als voorgerecht of lunch tijdens kille, natte herfstdagen. En dat in 30 minuten. is een smakelijke, authentieke pompoensoep; heerlijk in de herfst en snel en gemakkelijk te maken. Het kan in één pan kan worden bereid. Perfect als voorgerecht of lunch tijdens kille, natte herfstdagen. En dat in 30 minuten.
Neem een ruime, stevige pan (kasserol). Verhit een goede scheut olijfolie. Bak de pompoenblokjes (en, optioneel, aardappelblokjes) en ui tot de pompoen zo zacht is dat hij bij wijze van spreken vanzelf pureert als er met een vork in prikt.
Dit duurt even, schep regelmatig om en houd het vuur matig.
Let op: er wordt dus niet met een staafmixer of keukenmachine gepureerd.
Giet de groentebouillon erbii en breng het aan de kook. (Als je wilt, kan je ook de oregano of het blaadje laurier en salie op dit moment erbij doen.)
Doe de rijst erbij en kook op matig vuur, tot de rijst beetgaar is. Het is een dikke soep, een wat dunne risotto geworden.
Serveer, al dan niet met wat kaas erover.
Minestra di risi e suca is Venetiaans. Italiaans is: minestra di riso e zucca.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.