Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Doe de dadel- en vijgenstukjes en walnoten in een kom.
Voeg de citroen- en sinaasappelschillen en de peper toe.
Meng goed, kneed met schone handen tot je een stevige massa hebt.
Verdeel het in tweeën en rol er twee langwerpige worsten van (ca. 6 cm diameter).
Rol ze in bakpapier en wikkel de uiteinden dicht, sluit het met elastiekjes of zo.
Rol het op in een plastic zak en laat een paar weken (!) in de koelkast rusten om op smaak te komen.
En dan? Bij een feestelijke gelegenheid, zoals Sinterklaas of Kerst in plakjes snijden en serveren bij welke drank dan ook. Zelfs bij koffie is het lekker.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.