Makkelijke, stevige en lekkere witte bonensoep met Hollandse garnalen. Ook wel bijzonder, want dit recept blijkt op het Internet vrij uniek.
Simpel. Week de droge bonen een twaalftal uren (nacht) in koud water. Verschoon het water desgewenst een paar maal, dat kan flatulentieverminderen. Kook ze in pakweg een uur of twee, drie gaar – het duurt altijd langer dan je denkt. Afgieten.
Kook de gekookte witte bonen verder in de bouillon en met de prei in grove stukken. Als dit goed gaar is alles pureren.
Naar smaak een scheut room erbij. En desgewenst nog met extra bouillon verdunnen.
Kieper er de garnalen in. En kook niet te lang door!
1. Eerlijk gezegd weet ik niet exact meer hoeveel groentenbouillon we erin hebben gedaan. Die twee liter lijkt wel een mooi uitgangspunt.
2. Gezien alle kokerij die dag hadden we de soep met garnalen wel per ongeluk te lang doorgekookt. Het was nog steeds uitstekend, maar de garnalen waren enigermate gedesintegreerd.
3. TX65 garnalen: dagvers, in Nederland, gepeld. Is via Jan van As bij Hanos te koop en ook elders. De prijs is overigens soms lager dan van de reguliere Hollandse garnalen – TX65 (of Jan van As) hanteert dagprijs
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.