Een beetje boerse hap, deze in een ruime koekenpan gebakken braadworst en rijkelijk plakjes. Bestrooien met peterselie en serveren met een homp brood.
Kook gedurende een minuut of 7 de worteltjes in de bouillon - d.w.z. de plakken wortel zijn net onder water. Eventueel wat water toevoegen.
(De plakjes moeten echt nog een beet hebben, niet zacht.)
Afgieten door een zeef, boven een kom of maatbeker, het vocht hebben we zo weer nodig. Wortelplakken af laten koelen.
Klein scheutje vocht in een ruime koekenpan.
Op laag vuur de braadworsten gaan bakken. (Dus niet in olie of vet, gewoon wat vocht en laag vuur.)
Bak gedurende een minuut of vijf, tussendoor de worsten even keren.
Doe de ui bij de worsten. Giet er wat bouillon/kookvocht bij en ook de citroensap en de helft of wat meer, van de peterselie.
Maal er rijkelijk zwarte peper over
Laat een minuut of 10 stoven, keer ondertussen de worsten een of twee keer.
Doe de plakken wortels erbij. Schep goed om, laat alles heet worden.
Schep op de borden en bestrooi met nog wat peterselie.
Serveer met een moot brood.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.