Deze koolrabisalade is kort gekookte reepjes koolrabi met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Schil de koolrabi's en snijd ze in plakken. Kook deze in à 4 minuten in gezouten water beetgaar. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de plakken in smalle reepjes.
Meng de mayo, yoghurt en mosterd tot een dressing en meng deze door de koolrabi. Af laten koelen (in de koelkast).
1. Op de Odin-site staat erbij: "Luxe variatie: Voeg reepjes ham, zalm of stukjes salami toe." Ham lijkt een tof plan. Misschien dan geen of een heel klein beetje niet-grove mosterd.
2. De koolrabi met de mandoline in dikke reepjes snijden en dan blancheren lijkt wel iets makkelijker.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.