Een hartige salade met zeekraal, sla, uitgebakken spekjes, een ei en een dressing met mosterd. Erg smakelijk.
Bak de spekblokjes op laag vuur, in een koekenpan, uit. Dan even in een kommetje terzijde zetten.
Kook pakweg ½ liter water. Doe de zeekraal in een zeef of vergiet en giet het kokende water erover. Daarna met koud water "blussen" (terugkoelen). Laat een tijdje uitlekken.
Maak in een kommetje een dressing van de olie, mosterd en citroensap.
Meng de wortelreepjes met de sla.
Maak de borden op: sla (met wortelreepjes), daarover zeekraal draperen en daarover spekjes.
Besprenkel met de dressing.
Halveer de eieren en leg op elk bord twee helften.
Eet smakelijk.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.