Doodsimpel en erg lekker: schijven butternut squash met wat kruiden in de oven, serveren met een dotje sla en een halve bol burrata. En heel lekker
Verwarm de oven voor op 200° C
Meng in een kom de schijven pompoen, salieblaadjes, rode peper, knoflook, wat peper en zout met de olijfolie
Verdeel over een bakplaat (evt. bakpapier erop) en schuif gedurende 20 minuten in de oven.
Ondertussen maak je de sla. Wij namen, gezien de tijd van het jaar, wat veldsla en mengde het met wat blaadjes radicchio (roodlof)
De sla maak je aan met een mengsel van citroenrasp, olijfolie en peper.
Verdeel de pompoenschijven over de borden. Drapeer er wat salieblad (nu hard geworden) en knof en peper van de bakplaat bij en over.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg er een halve bol mozzarella of burrata op.
Leg daarop een toef sla, bestrooi weer met wat Parmezaanse kaas en sprenkel er wat balsamico over (niet te veel).
Serveer
Met rode peper is het een beetje tricky. De scherpte van de peper kan verschillen. Wees er terughoudend mee.
Voor de citroenrasp gebruik je best een zesteur.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.