Keukengerei

Hieronder vermelden we een aantal stuks keukengerei dat goed, handig en soms wel onmisbaar is.

_10604klmandoline

Ideaal om heel dunne plakjes of reepjes mee te snijden. Hoort thuis in de keuken van de kookliefhebber.

Dat ding op Wikipedia is maar behelpen. Eigenlijk misleidend. Wij hebben deze van De Buyer.

https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/client/25c06ce5d128ef21a3f2da119f98629d.jpgkasserol

Grote gietijzeren braadpan.  Deze (Doufeu) van Le Creuset. Of een andere.

Zesteur.jpgzesteur

Verrekte handig handgereedschap om reepjes citroen of sinaasappelschil mee te snijden.

https://mergenmetz.nl/wp-content/uploads/client/8062afcf94c6d6ee9eb211f84c5e58c1.jpgdunschiller

Er zijn veel verschillende op de markt, ook in de uitvoering van een aardappelschilmes. Persoonlijk vinden we deze het beste.

https://www.cesar-castro.pt/db/imagens_upload/145ES3.jpgpasse-vite of roerzeef

De goedkoopste is al goed genoeg. Al draaiend wrijft u de ingrediënten door een zeef. Meestal worden er een stuk of drie zeven van verschillende maat bijgeleverd.

https://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230221351.jpgkeukenmachine

De enige echte schijnt de Magimix te zijn. Verrekte handig voor allerlei hak- en snijwerk, maar ook om sap te persen of deeg te kneden, slagroom te kloppen etcetera.

https://www.vivideo.org/winkel/components/com_virtuemart/shop_image/product/91748a3b32f503c68f1c4e3d7a03947b.jpgfrituurpan

Niet moeilijk doen. Dit is de goedkoopste en de meest makkelijke pan die er is. De enige geurfilter is die in de afzuigkap. En daar hoort bij de …..

frituurthermometer.jpgfrituurthermometer

Deze hangt of zet u in de frituurpan. Er zit een klem bij, om aan de rand van de pan te hangen. Handig en ook niet duur.

appelschiller manueel zuignapappelschiller

We hebben dit ding vijf jaar voordat ik hem ging gebruiken cadeau gekregen. Voor die enkele appel vond ik het te veel schoonmaken. Maar niets is minder waar: de appels zijn razendsnel redelijk geschild, in plakken gesneden en van het klokhuis ontdaan.

slagroomspuit

Deze heet de iSi Gourmet Whip. Maar er is ook de aloude Kidde. Ze zijn er in 1 liter en ½ liter uitvoering. Handig voor slagroom, mousses en, wat heel trendy ‘espuma’ heet. Dat is gewoon Spaans voor schuim.

 

In verband met mogelijke defecten en vervangende onderdelen, raden we u aan wel een goed merk te kopen. Anders geldt ‘goedkoop is duurkoop’.

Bamix staafmixer 200x200staafmixer

Wij gebruiken een Bamix. Solide en, voorzover we kunnen beoordelen, onverwoestbaar. Handig om allerlei fijn te maken en te pureren.

 

Plaats een reactie