Gegrilde pompoen met burrata

Pompoen uit de oven met mozzarella of burrata
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
30 min
 

Doodsimpel en erg lekker: schijven butternut squash met wat kruiden in de oven, serveren met een dotje sla en een halve bol burrata. En heel lekker

Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 Personen
Auteur: Bron: de heer J. Oliver
Ingredienten
  • 1 kg butternut squash ook bekend als flespompoen in halve schijven van 1 cm dikte
  • 10-20 blaadjes salie nerf er even uit snijden
  • 2-3 st teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1-2 st chilipepers/Spaanse pepers in plakjes
  • olijfolie
  • peper uit de molen en zout
  • 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 st bolletjes mozzarella of burrata di buffalo
  • 120 gr sla
  • 1 st citroen alleen rasp van schil
  • balsamico azijn
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200° C

  2. Meng in een kom de schijven pompoen, salieblaadjes, rode peper, knoflook, wat peper en zout met de olijfolie

  3. Verdeel over een bakplaat (evt. bakpapier erop) en schuif gedurende 20 minuten in de oven.

  4. Ondertussen maak je de sla. Wij namen, gezien de tijd van het jaar, wat veldsla en mengde het met wat blaadjes radicchio (roodlof)

  5. De sla maak je aan met een mengsel van citroenrasp, olijfolie en peper.

Nadat het uit de oven komt
  1. Verdeel de pompoenschijven over de borden. Drapeer er wat salieblad (nu hard geworden) en knof en peper van de bakplaat bij en over.

  2. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg er een halve bol mozzarella of burrata op.

  3. Leg daarop een toef sla, bestrooi weer met wat Parmezaanse kaas en sprenkel er wat balsamico over (niet te veel).

  4. Serveer

Opmerkingen

Met rode peper is het een beetje tricky. De scherpte van de peper kan verschillen. Wees er terughoudend mee.

Voor de citroenrasp gebruik je best een zesteur.


29 november 2021
Jan en Silvia komen eten. Mrs M1 wil geen soep vooraf. Dit is een redelijk alternatief. Het was, qua rode peper, iets te veel van het goede voor met name Silvia – sorry! Maar de laatste rode pepers die we hadden, waren ongeveer smakeloos. Dus ik was royaal, met zaden en zaadlijst – die laatste zou, volgens de laatste stand van zaken, het meest scherpe zijn. Maar voor het overige een erg geslaagd gerecht. (De foto is met de telefoon in het half duister genomen, dus schittert wat van het licht.)

Plaats een reactie

Waardering