Pastinaak, spek (pancetta of bacon of varkensgehakt) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Neem een ruime koekenpan. Smelt de helft van de boter en bak de plakjes pancetta wat uit. (Niet te overdreven lang.)
Zet parallel hieraan het water voor de pasta op.
Voeg de reepjes pastinaak en knoflook toe aan het spek. Doe de kruiden erbij. Bak/stoof op laag tot middel vuur terwijl u de tagliatelle kookt.
Nu dus ook de pasta in het kokende water doen. Wat zal het duren? 8 minuten?
De pastinaakreepjes moeten gaar/zacht zijn. Eventueel een scheutje water toevoegen.
Giet de pasta af, bewaar een kopje water. Meng de pasta met de inhoud van de koekenpan. Roer de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. En als het te kleverig is, wat van het kookwater erdoor roeren. Pasta blijft namelijk vocht opnemen. Lees dit maar.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.