Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.
De boterbonen, ook wel reuzenbomen, een nacht onder water zetten en laten weken.
Water afgieten en dan 1 tot 2 uur koken.
Als ze (beet-)gaar zijn, vuur uit. Afgieten en af laten koelen.
ls ze lauw zijn al met de olijfolie mengen. Dat schijnt beter te zijn voor de uiteindelijke smaak. Zegt men. Baat het niet, dan schaadt het niet. Dus we het doen maar. Het geheel laten afkoelen.
Rode ui in dunne ringen snijden gaat heel makkelijk op een mandoline. Of met deze groentenschaaf. Als de ringen groot zijn, mogen ze gerust worden gehalveerd.
De makreel uit blik uit laten lekken en dan wat plukken en door de bonen mengen, tezamen met de ringetjes rode ui. En evt de kappertjes.
Koud wegzetten.
Voor het serveren eventueel wat peterselie erover strooien.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.