Mandoline – groentenschaaf

Groentenschaaf - witte set 850x536
Börner voor 35 euro

Varkensvoer dankzij de Börner groentenschaaf. Hoe mooi wil je het hebben? De groenten die voor demonstraties van het apparaat op diverse markten en beurzen wordt gebruikt, eindigt bij onze bonte bentheimers. Peter Drewes brengt met regelmaat vaten groenten en neemt dan lege mee. Dat is ook recycling.


We kennen Peter al een redelijk aantal jaren, hoewel we nooit intensief contact hadden, anders dan dat we soms elkanders tegenstanders waren bij het spelen van bridge tijdens clubavonden.
Das war einmal. Wij zijn pakweg drie jaar geleden opgehouden met serieus bridgen.
Man trifft sich immer zweimal im Leben. Dat is een ander Duits gezegde.
Iets van een jaar geleden meldde Peter zich. Hij vroeg of hij zijn groenten”afval” bij onze varkens kwijt kon.
“Het is perfecte groente die ik alleen heb versneden bij demonstraties,” zei hij “En in de afvalcontainer gooien gaat me aan het hart.” En aldus geschiedde. Bij ons op het pad staan lege voedseltonnen die Peter bij tijd en wijle omruilt voor een volle. De varkens genieten ervan.


Groentenschaaf - DeBuyer
Metalen DeBuyer vanaf 160 euro

DeBuyer

Hij gaf ons ook de groentenschaaf in kwestie die aan dit alles ten grondslag ligt; die Peter dus verkoopt. Een plastieken ding van het merk Börner. Menig professional zweert bij die fraai metalen mandolines van DeBuyer. Die zijn hartstikke goed. Maar ja, dan begin je met prijzen van boven de € 160. 
“Probeer het maar eens,” zei Peter. “En even onder de kraan afspoelen en klaar.”


Börner werkt super

Het werkt als een tierelier en dat voor ca. € 35Ooit hadden we een DeBuyer. Bij een opheffigsuitverkoop,in 2000 of 2001, gekocht. Maar na vijftien jaar intensief gebruik werden de messen bot, waren we losse delen kwijt geraakt, enfin, we gingen op zoek naar een vervanger. Het afgelopen jaar hebben we drie groentenschaven gekocht en gebruikt en afgekeurd. (Zo heeft Hendi een op DeBuyer gelijkende gemaakt, voor rond de € 60. Dat was weggegooid geld. Ronduit een ergernis om mee te werken.)
We geven ruiterlijk toe dat die groentenschaaf van Börner heel goed werkt. Dat is een blijvertje. We gebruiken ‘m regelmatig en, belangrijk, met plezier. 
En dat voor iets van € 35.
Alles wat Peter beweerde is waar. Verwisselen van bladen is een makkie en even onder de kraan, schoon. Afdrogen hoeft niet. Op het aanrecht laten liggen droogt ook snel.


Reclame voor goed plastic

Is dit reclame? Ja. Natuurlijk omdat we Peter en zijn broer Ferdy namens onze bonte bentheimers dankbaar zijn voor de groenten die ze brengen en de schaaf die we kregen. Maar als we er niet tevreden over waren, hadden we er het zwijgen toegedaan. 
Die Börner schaaf/mandoline is gewoon een goed product; het geld waard. Weliswaar van kunststof, hoewel plastic tegenwoordig veel wordt gerecycled. Dus dat is dan weer goed. En, volgens dit filmpje van Börner, gegarandeerd vrij van BPA en weekmakers en andere schadelijke stoffen. 
Als u Peter niet op een markt of huishoudbeurs tegenkomt, kunt u hier in hun webshop de mandoline bestellen. En kijk naar deze demonstratiefilm (nee, die man is niet Peter Drewes):

 

2 gedachten over “Mandoline – groentenschaaf”

Plaats een reactie