Quiche met aardpeer, winterwortel en chorizo. En peterselie. Verrekte lekker, al zeggen we het zelf.
Verwarm de oven voor op pakweg 200-220o C.
Vul de quichevorm met het deeg en bak het blind een tijdje voor. Wel de bodem goed doorprikken of her en der insnijden op lucht erdoor te laten.
Braad de worsten door ze in de koude braad-/koekenpan mee op te warmen. Als ze gaar zijn, eruit nemen en af laten koelen. In plakjes snijden. (Een droge chorizo kan ook, snijd dan naar eigen inzicht wat dunne plakken.)
We gebruiken dezelfde pan. Het meeste vet van de verse chorizo gieten we af – heb je droge worst gebruikt, doe dan een scheutje olie in de pan – en we smoren de groenten eventjes. Niet te lang en goed omscheppen. (Dit gebeurt zo ongeveer terwijl het deeg wordt voorgebakken.)
Neem de voorgebakken quichebodem uit de oven als deze een beetje begint te bruinen.
Verspreid de groeten erin. Verdeel de plakjes chorizo erover/erin en druk wat aan.
In een kom klop je de eieren met wat melk los. Peper en zout erdoor en giet het over de quiche, zodat het mooi verdeeld wordt.
Verdeel de peterselie er over. Eventueel nog met een spatel of zo wat indrukken. Bak nog 20 minuten in de oven.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.