Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Neem een kasserol. Verwarm de olie en fruit zachtjes de knoflook.
Doe de blokjes koolraap, samen met een scheutje water erbij. Stoof het in een kwartier gaar.
Maak de notenpasta: meng de amandelpasta, de sesampasta, de ricotta en de sojasaus.
Bak de sesamzaadjes, op laag vuur, in een droge koekenpan licht bruin.
Als de koolraap gaar (beetgaar) is, vuur uit en de notenbrij erbij doen. Doorroeren.
Dan de peterselie en de sesamzaadjes erdoor roeren.
Opdienen met rijst of gort.
Goed binnen te houden, zou zwaag Henk zeggen. Het heeft veel weg van Indische koolraap.
Wij gebruikten gelijke delen lichte en donkere sojasaus.
Er mag wel een rode/Spaanse peper door.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.