Koolraap in notensaus

1 koolraap, geschild en in blokjes; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 6 eetl. amandelpasta; 3 eetl. sesampasta (tahin); 250 gram ricotta; sesamzaad; klein bosje peterselie; scheutje olijfolie; 6 – 12 eetl. sojasaus (of 6 eetl. tamari)

Neem een kasserol. Verwarm de olie en fruit zachtjes de knoflook. Doe de blokjes koolraap, samen met een scheutje water  erbij. Stoof het in een kwartier gaar. Maak de notenpasta: meng de amandelpasta, de sesampasta, de ricotta en de sojasaus. Hak de peterselie fijn en bak de sesamzaadjes, op laag vuur, in een droge koekenpan licht bruin. Als de koolraap gaar (beetgaar!) is, vuur uit en de notenbrei erbij doen. Doorroeren. Dan de peterselie en de sesamzaadjes erdoor roeren. Opdienen met rijst.

8 februari 2007
Vandaag is het de eerste keer dat het sneeuwde deze winter. Het was gisteren met een groots weeralarm aangekondigd. En wat wil het recept? Dat ik peterselie uit de kruidentuin moet halen. Onder de sneeuw vandaan geplukt.

OPMERKINGEN
Goed binnen te houden, zou Henk zeggen. Het heeft veel weg van Indische koolraap.

Plaats een reactie